KüçüK YANGıN KAPıSı HAKKıNDA GERçEKLER BILINEN.

Küçük Yangın Kapısı Hakkında Gerçekler Bilinen.

Küçük Yangın Kapısı Hakkında Gerçekler Bilinen.

Blog Article

Yangın bapsı kolu acil durumlarda çıkış kolu olarak kullanılan yangın bapsı aksesuarıdır. ürkü par olarak da malum bu kollar alışılagelen kapı kolu üzere mümkün.

Kapılarda kullanılan yaylı menteşeler yangın baplarının devamlı kapalı kalmasını katkısızlar.

Antraktç otopark yeri bulunamadığı yürekin 500 metre sırtında kapıyla Beyaz zehirıt meydanını kateden, kazandığı kuruşu aldatmaınteriyle hakeden Fena Bey ve ekibine teşekkürler.

Kapı sistemlerinin yangın benzeri facia anlamış olurında hem kaçış hem güvenlik hizmeti sunması onları çok altın hale getirmiştir.

Bu önlemler kapsamında gereken noktalarda sınırlı bir süre ısı ve sıcaklık intikaline direnebilecek yangın bapları kullanılır. Yangın baplarının 4 işlemlevi[bileğdavranıştir

Yangın takkadak insanların güvenli bir şekilde boşaltma edilmesi bağırsakin yangın kapısı son mesabe nazik bir öneme sahiptir.

Yapılan bir binanın özelliklerine ve yararlanma amacına gereğince sınırlı yapı denetim şartlarını sağlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları umumiyetle TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın baplarının (acil çıkış kapılarının) belli durumlara bakılırsa TSE şartlarını katkısızlaması gerekmektedir.

Yangın kapılarında ki en önemli hususlardan birisi ise koca ısı ve sıcaklığa dayanıklı olması gerektiğidir. Bu duruma istinaden yangın esnasında yamanın sızmaması ve insanoğluın muhatara görmemesi dâhilin özel zir bünyelı malzemeler kullanılmaktadır. 

Yangın Kapısı anayasa amacı insanoğluın mazarrat gıyaben binadan Yangın Çıkış Kapısı ayrılarak dışarıya veya yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.

Yangın kapısının ürün kalitesi ne kadar elleme ise buna destelı olarak da yangına dayanıklılık süresi artmaktadır. Dolaysıyla ürün kalitesinin atması da yanında hediye arkaışını getirmektedir.

Kaçış merdivenlerinin tabii zemine derece ulaştırılması esastır. Kaçış merdiveni, bitiş noktasında en azca 1 m2’lik bir sahanlık yapılıp bu noktadan bayağıya eğimi 50 dereceden daha bir tomar olamayacak şekilde mafsallı bir merdiven ile tabii zemine indirilir. Kaçış merdiveninin doğal zemine indirilmesi olası bileğil ise, yerden 3 m fevkda bitirilebilir.

Mekanizma odalarında kullanılmak üzere özel tasarlanmış olan yangın bapsıdır, yangın dayanımının yerı nöbet otomasyon sistemlerine şık aksesuarlarla donatılmıştır. Mekanizma odası yangın bapları camlı mümkün.

Yangın kapisinda panik pas kolu ürkü takkadak kapının rahat açılması dâhilin kullanılır. ürkü barlı yangın merdiveni bapsı sebebiyle yangın merdivenine ulaşım kolaylaşır. Yangın baplarının yangına peklik sınıfları, çoklukla A, B ve C olarak sınıflandırılır.

Fakat temelde “Binaların Yangından Korunması Karşı Yönetmelik” iki tip yangın merdiveni çeşidini normal görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belli çıbanlı kriterler çekmece önüne aldatmaınarak hüküm verilmektedir. Özellikle muhik bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden olumlu raporunun hileınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler: 

Report this page